Oxford Road, Uxbridge

Project description

A new 4-storey self-storage facility on this sensitive site adjacent to the River Colne and existing residential development. The external appearance of the building needed to be handled with particular ingenuity to achieve a composition that would be appropriate for the context and setting.

The design team at Mountford Pigott drew its inspiration from an image of a Japanese bamboo forest to derive an external treatment of slender vertical panels in subtly varying shades.

Client:

Big Yellow Self Storage Ltd

Planning Consultant:

DWD

Quantity Surveyors:

Paragon

Structural Engineer:

Campbell Reith

Highways Engineer:

Cotswold Transport Planning

Contractor:

MCS

Environmental Credentials:

See below

EVCPs

Air Source Heat Pumps

LED Lighting

Cyclist Facilities

Cycle Storage

Improved Airtightness