Old Shoreham Road, Hove

Project description

This recently completed mixed-use scheme on Old Shoreham Road, comprises a 3,153m² Big Yellow Self Storage unit as well as 688m² of flexi-offices over 3 storeys. The surrounding urban context is domestic in scale and in response the principal elevation has been modulated accordingly, creating a rhythm akin to terraced housing. The materials for the scheme reflect the surrounding streetscape, and have been treated with contemporary detailing.

The proximity of nearby residential properties to the rear of the site was taken into consideration in the design of a bespoke soft landscaping scheme including vertical green screening. The proposals contribute to the local economy and provide active frontage along Old Shoreham Road as well as enriching the local environment and enhancing biodiversity with the introduction of soft landscaping along the frontage and a green roof. The development has achieved a BREEAM target of “Excellent”.

Client:

Big Yellow Self Storage

Planning Consultant:

DWD

Project Manager:

Stace

Structural Engineer:

Campbell Reith LLP

Contractor:

McLaren Construction

M&E Consultant:

Silcock Dawson

Landscape Architect:

Terry Anderson Landscape Architects

Environmental Credentials:

See below

PVs

EVCPs

SUDs

Natural Lighting

LED Lighting

Cycle Storage

Cyclist Facilities

Reduced Water Usage

Green Roof

Bio-Diversity Net Gain

Universal Access

BREEAM